Hát lehet,h az én centim van gumiból,de én így láttam,megpróbálom majd kicsalogatni valamivel az üregből,csak ez nála elég necces,mert szeret bent kuksolni,amint tudok rakok centis képet róla
Szia KoKa! Amúgy miért hitetlenkedsz ? A pókról mit gondolsz ,te mint hozzáértő ?
Elöször is nem én hitetlenkedtem, vagyis én csak félig.
Másodszor nem vagyok hozzáértö!
Harmadszor, eme példány nekem is elég fiatalosnak tünik a fénykép alapján. Ha arra gondolsz hogy vagansnak vélem-e, akkor sajnos egy fénykép ahhoz édes kevés.
KoKoN írta:
Üdv Koka!
Koka, ha megkérlek raknál fel képet a nőstényedről? Kíváncsi vagyok rá mi vár rám 6 év múlva
Előre is köszönöm!
KoKoN
Nos mivel ez a egyed volt a 4 vagy 5 pókom, összesen 4 fotó készült róla (akkoriban még nem lehetett a hentesnél digitális gépet kapni)
a négy közül ez a legjobb.
_________________ Ha leöltétek az utólsó vadat,ha kivágtátok az utólsó fát,ha megmérgeztétek az utolsó folyót,majd rájöttök,hogy a pénzt nem lehet megenni. -indián mondás-
Vártam az észrevételt, és tudom, hogy létezik ekkora méret, de mint te is mondtad elég idős nőstényeknél. Örülök is hogy megvétóztad.
Azonban én amiért "kötekedtem": aki egy kicsit is pókozott már annak sztem feltűnik, hogy ez az állat nem túl idős, és mint kiderült 1,5 éves. De még ha 2-t is mondunk az a 17-18 nekem akkor is nagyon erős... az én nőstényem tegnap lett napra pontosan 3 éves és az ő lábfsztávolsága 14 cm körül van. Úgyhogy én azt a 17cm-t megkarcsúsítanám olyan 3-4cm-el. Sztem Highlander állatán egyértelműen látszik, hogy még kicsit nyúlánk... képről nekem nem olyan igazi adult nőstényes. Bár ez lehet a kép miatt... de amit én leszűrtem, hogy biztos fiatal állat... ott meg 13-14 cm van...
Koka, ha megkérlek raknál fel képet a nőstényedről? Kíváncsi vagyok rá mi vár rám 6 év múlva
Előre is köszönöm!
Apropó... az enyém több mint 1 éve és 1 hónapja vedlett, pár napja besötétedett az utótest... lassan vedlünk. Már nagyon várom. Kép természetesen majd jön!
KoKoN _________________ Ide születtem, ahol a gumibot tartja a hatalmat, de csak ócska gumipók,
Ide születtem, ahol a könnygáz és magyar hús együtt kilója ötszáz,
Ide születtem, hol ezer év után, újra béke lesz, érzem az illatát!
Hát ő most 1,5 éves ,pontos vedlés számot nem tudok,mert boltból kaptam anno.
Megpróbálhatom megkeresni neked az utolsó bőrét,valahol meg kell lennie.
Meg nem tudom mennyit számít.szegénykém nem teljesen tiszta van benne 1-2 vonó a képen nem látszik
Ha esélyem lesz rá akkor nagyon szívesen lefényképezem neked centi mellett!
Nem tudom mikor valósul meg ,mivel saját készítésű barlangos hátteres terkója van,és nem igen jön elő a barlangból,amikor lemértem kb. 2 hete akkor is csak épp az üvegre mászott fel,h leszője a barlangja tetejét.
Itt lakik: http://j.imagehost.org/view/0177/100_3612
Amúgy miért hitetlenkedsz ? A pókról mit gondolsz ,te mint hozzáértő ?
Legutóbb Highlander szerkesztette (2010 Szept. 01. Szer., 19:41), összesen 1 alkalommal
A hitetlenkedést félig vétóznám :s
Ugyan azt nem tudom a képen látható állat mekkora, de nekem is volt már egy cirka 9 éves nöstény vagansnak nevezett állatom ami 17.3 cm bört dobot nálam. Szóval létezik, csak az már matuzsálem korban lehetséges. _________________ Ha leöltétek az utólsó vadat,ha kivágtátok az utólsó fát,ha megmérgeztétek az utolsó folyót,majd rájöttök,hogy a pénzt nem lehet megenni. -indián mondás-
17-18cm? Megnézném egy centis mellet... Nem piszkálódok, csak kicsit hitetlenkedek... _________________ Ide születtem, ahol a gumibot tartja a hatalmat, de csak ócska gumipók,
Hajlandó volt a szépségem kimászni a barlangjából nem is kellet több,h lefényképezzem:)
Telefonos a Kép bocsi,csak olyan meglepő nála,h sokat van kint nappal,h ha turkáltam volna a fényképezőért akkor tuti elszalasztom
Amúgy Anarchist,egyett értek veled abban,h harcias,nem igen csípi ha piszkálják ,volt már rá példa nem egyszer ,h kivette a pálcát a kezemből Sáskákra is csak rongyol rá és hopp mi gurul ott csak nem egy sáska fej,kis vadoc
Elküldve: 2010 Aug. 27. Pént., 20:09 Hozzászólás témája:
Anarchist írta:
Ha futkos egy pók azt jobban ,,utálom".
Azt én se nagyon szeretem
A picikém most lett nemrég költöztetve (9-10?v) az akváriumába ami hungarocellal van elfelezve még 2-3vedlésig. Nade a lényeg, hogy amikor költöztettem az előző dobozából nyitom a tetőt egyből kifut és megáll a fauna oldalán. Betettem az akváriumba erre lassan elkezd mászni az üvegen gondoltam itt az alkalom hogy egy picit a kezembe vegyem. Odatettem a kezemet rámegy erre észnélkül elkezd rohangálni a kezemen aztán levetette magát kb 7cm-ről az akváriumba tudom nemjó neki ha potyog véletlen volt, tanultam a hibámból, aztis tudom hogy nem ez a leggyorsabb madárpók de azért nekem mint kezdő póktartónak ez is gyorsnak tünt
Csatlakozott: Nov 04, 2009 Hozzászólások: 383 Tartózkodási hely: Paks
Elküldve: 2010 Aug. 27. Pént., 20:01 Hozzászólás témája:
A vagans szerintem az egyik legagresszívabb Brachypelma szerintem. Legalább is a nálam nevelkedettek közül mindegyik elég harcias volt. Bár én leszarom ha csapkod Ha futkos egy pók azt jobban ,,utálom". :
Elküldve: 2010 Aug. 27. Pént., 19:56 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Elolvastam amit linkeltél érdekes... ugynézki tévedtem bocsánat kezdő vagyok.
Nade hogy valami értelmeset is írjak: Kb 10 perce kicseréltem a vizet, és kiszedtem a maradványokat a vagansomtól. Az érdekesség, hogy amint benyultam (csipesszel) a pókica már támadóállásba ált, hát gondoltam csak meg akar ilyeszteni ugyhogy kicsit közelítettem hozzá a csipesszel merthát kiváncsi voltam, erre rámart . (nem kicsapásvolt hanem rendes marás) Eddig abban a hitben éltem hogy milyen kedves meg békés kis pók,dehát ugylátszik sikerült kifognom egy ilyen hangulatot. Ebből is látszik, hogy milyen kiszámíthatatlan a pók, merthát tudomásom szerint a vagans nem egy agresszív pók.
Elküldve: 2010 Aug. 27. Pént., 19:15 Hozzászólás témája:
Na kiderül a végén, hogy érdemes törni magunkat a klaviatúra nyüstölésével. _________________ Ha leöltétek az utólsó vadat,ha kivágtátok az utólsó fát,ha megmérgeztétek az utolsó folyót,majd rájöttök,hogy a pénzt nem lehet megenni. -indián mondás-
Csatlakozott: Oct 09, 2008 Hozzászólások: 104 Tartózkodási hely: Csongrád-megye
Elküldve: 2010 Aug. 27. Pént., 08:35 Hozzászólás témája:
hawk írta:
Low232 írta:
Szevasztok!
Amugy ezek a hibrid vagansok amiknek a lábukon vörös a szőr nekem sokkal jobban bejönnek mint a tiszta vagansok. Pároztatni nem fogom szóval engem ez nem foglalkoztat.
7Pszicho7 írta:
ui: Nem kérek a lebaszásból, én vágom ezt a "tiszta" témát, csak hát Őt kellene meggyőzni, és amit írtok azt megmutatom neki, vagyis belinkelem ezt a topic-ot!
Pszicho
ezekböl a hozzászólásokból látszik hogy rohadtul nem vágtok semmit a témáról,holott erről már magyar fórumon (inkább blog) is volt szó, csak nem tájékozódtok, de nem fogom belinkelni a cikket(nem azárt mert bármi bajom van vele) meg lehet keresni,van google,ahogy volt eddig is.
Elküldve: 2010 Aug. 27. Pént., 07:08 Hozzászólás témája:
Benéztem tegnap az Europarkban található állatkereskedésbe, vannak most elég szép pókjaik, és bolthoz képest nem is olyan drága. Volt egy vagans is, hihetetlenül élénk vörös potroh szőrzettel (gondolom ez is hibrid, én nem tudom eldönteni). 9k , és nagyjából olyan 11-12 vedléses nőstény, el is van már adva. x) Nem szeretek nagy pókot venni, de lehet őt megvettem volna, ha már nincs eladva. Gyönyörű állat.
Csak azért gondoltam, hogy megemlítem ezt, mert amikor megláttam, nem egyből az ugrott be, hogy vajon ez hibrid-e, vagy sem (amit úgysem tudnék megállapítani), hanem mennyire szép, és impozáns a látvány. Ne foglalkozzatok azzal, hogy tiszta pókot tartotok-e, vagy sem. Nem kell pároztotni, és ezzel le van tudva a nyűg, neked pedig továbbra is van egy kitűnő pókod. ^^
Csatlakozott: Jun 10, 2009 Hozzászólások: 850 Tartózkodási hely: Nógrád-megye
Elküldve: 2010 Aug. 26. Csüt., 21:59 Hozzászólás témája:
Low232 írta:
Szevasztok!
Amugy ezek a hibrid vagansok amiknek a lábukon vörös a szőr nekem sokkal jobban bejönnek mint a tiszta vagansok. Pároztatni nem fogom szóval engem ez nem foglalkoztat.
7Pszicho7 írta:
ui: Nem kérek a lebaszásból, én vágom ezt a "tiszta" témát, csak hát Őt kellene meggyőzni, és amit írtok azt megmutatom neki, vagyis belinkelem ezt a topic-ot!
Pszicho
ezekböl a hozzászólásokból látszik hogy rohadtul nem vágtok semmit a témáról,holott erről már magyar fórumon (inkább blog) is volt szó, csak nem tájékozódtok, de nem fogom belinkelni a cikket(nem azárt mert bármi bajom van vele) meg lehet keresni,van google,ahogy volt eddig is. Kicsit unalmas (mindenféle nagyképüsködés nélkül,mert én is követtem/követek el hibákat,de legalább tanultam belöle), hogy kivan osztva az okosság vak vezet világtalant módra. Nem lebaszás akart lenni, most más okokból egyébként is ingerült vagyok, és most ezt már nem tudtam visszatartani, sajnálom. _________________ Auribus frequentius, quam lingua utere
Csatlakozott: Jun 13, 2010 Hozzászólások: 173 Tartózkodási hely: Szombathely
Elküldve: 2010 Aug. 26. Csüt., 21:20 Hozzászólás témája:
Szia az, hogy németből való a pók, az még nem jelenti azt, hogy tiszta az állat. Ez akkora hülyeség mint a sz*r. Abból meg, hogy lefotózza és elküldi neked, hogy feltedd már bocs a kifejezésér de a büdös életbe nem fogjuk megmondani, hogy tiszta-e vagy sem. Ezt nyugodtan elmondhatod neki. Nem, hogy fotóról de kinézetről sem lehet 100%osan megmondani, hogy valóban vagans-e a pókja.
Elküldve: 2010 Aug. 26. Csüt., 21:06 Hozzászólás témája:
Szevasztok!
Figyelj az én vagansom se tiszta de engem csöppet sem érdekel...nem azért tartom mert ez egy 100% tiszta pók... én még anno megvettem aztmondták tiszta vagans de azóta kiderült hogy hibrid de ez engem leheletnyit sem érdekel. Tartom mert szeretem és mert szép. Amugy ezek a hibrid vagansok amiknek a lábukon vörös a szőr nekem sokkal jobban bejönnek mint a tiszta vagansok. Pároztatni nem fogom szóval engem ez nem foglalkoztat.
Csatlakozott: May 10, 2010 Hozzászólások: 144 Tartózkodási hely: Itthon
Elküldve: 2010 Aug. 26. Csüt., 20:58 Hozzászólás témája:
Halee!
Tudom hogy elegetek van ebből a szokásos "ez tiszta vagans" témából. Nekem is, de 1szerűen nem hagy nyugodni. Van 1 srác, aki 100% meg van győződve arról hogy az ő vagans tiszta mint a hó (Lehet hogy kicsit hülye hasonlat) Nincs ide regisztrálva, de küld nekem majd képet róla és én feltöltöm. Hiába mondom neki, hogy nem 100% tiszta, Ő állítja, hisz Németo.-ból van a pók. Nem 1 embertől hallottam már, hogy 100% tiszta vagans sosincs, max nagyon hasonlít a tiszta vagans-ra. Tehát napokon belül jönnek a képek, és várom a véleményeket. De akár a tiszta vagans témával kapcsolatban most is várom az észrevételeket.
Elküldve: 2010 Aug. 14. Szomb., 14:54 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Kb negyed órája néztem, hogy a vagansom hátra dobta magát
Már kb 2 hete nem evett és reggel már az egész terkót leszőtte...majd este vagy holnap rakok fel képeket
Elküldve: 2010 Aug. 09. Hétf., 09:59 Hozzászólás témája:
Hello mindenki
Mar rég nem jártam erre, sajnos nagyon elfoglalt vagyok... most akadt egy kis időm a hobbymra, gondoltam megosztom veletek pár joszágom fotóját (nemsokára lesz még bőven ígérem)
Csatlakozott: Jan 12, 2009 Hozzászólások: 171 Tartózkodási hely: nincs megadva
Elküldve: 2010 Aug. 09. Hétf., 08:01 Hozzászólás témája: Re: vagans a kézben....
ADOLF írta:
Hello!
Olyan kérdésem lenne, hogy a vaganst könnyen lehet az emberhez szoktatni vagy sem,egyáltalán kézbefogható-e?
Melyik a legalkalmasabb faj a kézben való szemlélésre?
Szia adolf!
Szerintemse alkasmas eggyik sem a fogdosásra. Ezek vadállatok nekik nincsenek érzelmeik csak ösztöneik. Az egyik pillanatban még aranyos semmit nem veszel észre egy pillanattal késöbb már csapkod mert nem tetszik neki a közelléted. Egyébként meg a vagans és albo is agressziv a mag mondján. Még egy példa nállam nem 1-2 Grammostola rosea megfordult és mindenki mondja hogy hu de aranyos de nállam ami eddig volt az nagyon agressziv volt.. a másik pedig ha a marás topicot megnézed akkor leirják mivel jár egy rosea marás is , és gyenge mérgünek mondják. Persze ez több mindentöl függ hogy mit produkál a méreg de benne van a pakliban hogy nagyon rosszul leszel töle. A lényeg nem kézbe való állatok.
Elküldve: 2010 Aug. 08. Vas., 10:32 Hozzászólás témája: Re: vagans a kézben....
blondi írta:
ADOLF írta:
Hello!
Olyan kérdésem lenne, hogy a vaganst könnyen lehet az emberhez szoktatni vagy sem,egyáltalán kézbefogható-e?
Szerintem ne akard kézbefogni a pókokat nem arra valók ők ezen az elven működnek mindent a szemnek semmit a kéznek!
DE ha már minden áron akarod fogdozni őket akkor én a vagansot és albót ajánlom!!!!!!!!
Én meg egyiket sem! -.- ...ajánlgassunk csak pókokat, ki mit fogdosson. Egyiket se fogdosd... nem kell, hogy lemarjon... elég egy kis csalánszőrmaradvány a kézen, elfelejtesz kezet mosni és kész baj. Most mondhatod, hogy úgyis kezet mosol...biztos...
Ne fogdosd egyiket sem kézben ADOLF! Vagansot meg főleg nem.... -.- _________________ Ide születtem, ahol a gumibot tartja a hatalmat, de csak ócska gumipók,
Csatlakozott: Aug 24, 2009 Hozzászólások: 134 Tartózkodási hely: Pécs
Elküldve: 2010 Aug. 08. Vas., 10:08 Hozzászólás témája: Re: vagans a kézben....
ADOLF írta:
Hello!
Szerintem ne akard kézbefogni a pókokat nem arra valók ők ezen az elven működnek mindent a szemnek semmit a kéznek!
DE ha már minden áron akarod fogdozni őket akkor én a vagansot és albót ajánlom!!!!!!!!
Elküldve: 2010 Aug. 08. Vas., 08:01 Hozzászólás témája: vagans a kézben....
Hello!
Nos, én is 8-9 vedlésesnek saccolom Hím vagy Nőstény? Készíts pár jó minőségű képet alulról, vagy egy vedléséről, és megmondjuk hogy mi is Ő valójában
Off:
Toto, ezt hívják hermafrodita póknak xD
Amúgy eléggé sántít a dolog De nem is kicsit...
8-9 V. -re saccolom az arányokból.Az enyémnek már sarkantyúja volt ebben a korban.Igaz, hogy Fferitől kapott emiliám hasonló korban rendelkezett sarkantyúval hímnek hoztam, 1 vedléssel később már nem volt neki, 2 hete beadult nőstény.
Párzósarkantyúval hoztad, aztán vedlett egyet és hirtelen nőstény lett? Hogy is van ez? _________________ Ha valakinek folyton karikás a szeme, az csakis az Ördög lehet, mert az sohasem alszik.
8-9 V. -re saccolom az arányokból.Az enyémnek már sarkantyúja volt ebben a korban.Igaz, hogy Fferitől kapott emiliám hasonló korban rendelkezett sarkantyúval hímnek hoztam, 1 vedléssel később már nem volt neki, 2 hete beadult nőstény.
Ő lenne az én szépségem, kezdő pókász vagyok(ha hívhatom magam annak) és őkelmét még a haverom adta kis korában. Szerinte hibrid én nemértek hozzá de nemnagyon érdekel ha az is mert én ugyanúgy imádom. Segítséget kérnék tőletek: 1. szerintetek hány vedléses ? 2. szerintetek csaj vagy pali ? válaszokat előre is köszönöm
Minden ami pici ? eszik hangyát ? vagy ha legyet adok neki szárny nélkül , megeszi ?
Én inkább a szárny nélküli legyet ajánlom. A hangyának a csáprágói veszélyesek lehetnek
a hangyáknak miota van csáprágója?
Bemilia:
a forum azért van hogy olyasmit kérdezzünk amire nem találjuk a választ. Nem pedig azért mert lusták vagyunk valaminek utánanézni saját magunk. Akit tényleg érdekel 1-1 téma vagy éppen az állatának a sorsa, szerintem magátol is utánanéz dolgoknak hogy minél alaposabb ismereteket szerezzen,jobban tarthassa állatát.
Koka +1 köszi _________________ Auribus frequentius, quam lingua utere
Lehet hogy igazad van . De ha senki nem kérdezgetne akkor , behallna az egész forum , akkor ennyi erővel , le van írva minden olvassa el aki akarja azt csá forum ,Forum azért van hogy kérdezzünk , válaszoljunk , vagy nem ?
Én csak azt akartam megtudni , hogy mit adhatok neki nem azt hogy tiszta e vagy sem , azt csak azért írtam oda , (mert mondtátok hogy senki nem akarja bevallani hogy nem tiszta,) csak ezért írtam oda !!
azért köszönöm a válaszokat
sziasztok!
amit még írnék a hozzászólásaitokra:
próbáljatok meg ízlésesen írni.
ha feketével van írva 1-2 ide nem illő kultúrátlan szó az még ugyanúgy törlendőnek számít.
a szabályzat 4-ik pontja:
Cenzúra nincs, de próbáljatok így fogalmazni, hogy kellemes legyen olvasni.
együttműködéseiteket előre is köszönöm!
kratosz! _________________
"Szánalmas ország ez, egy balkáni söpredék,
Elbaszott nemzet ez, egy európai maradék."
Szia! Ez a téma már kb. 233245443-szor át lett beszélve... Nos... Az, hogy tiszta-e az állat kb. soha nem fogod megtudni És azt hogy tiszta-e vagy sem - idézném hawk-ot, már ha nem gond - a jó büdös szarból sem lehet megállapítani Üdv!
Hőőőőőőőő, ácsi!
Ha már idézel valakitől, akkor a legutóbbit idézd!
hawk írta:
Sziasztok,mielött találgatjátok a hallomásbol ismert dolgokat,nézzetek utána,már magyar forrást is találtok ezzel kapcsolatban, google your friend
Na már is más kép néz ki, és igaza is van! _________________ Ha leöltétek az utólsó vadat,ha kivágtátok az utólsó fát,ha megmérgeztétek az utolsó folyót,majd rájöttök,hogy a pénzt nem lehet megenni. -indián mondás-
Ilyen pici korban még nem lehet 100%-ra megállapítani hogy tiszta-e vagy nem:)
De javítsatok ki tévedek....
Szia!
Ez a téma már kb. 233245443-szor át lett beszélve... Nos... Az, hogy tiszta-e az állat kb. soha nem fogod megtudni
És azt hogy tiszta-e vagy sem - idézném hawk-ot, már ha nem gond - a jó büdös szarból sem lehet megállapítani
Vágj fel nekik egy lisztkukacot. A háromnak elég is lesz egyetlen kukac, darabolva. x) Használhatsz amúgy bármi mást is, amit lehet darabolni, vagy nagyon apró.
Sziasztok most vettem 3 picike vagansot ,nem hiszem hogy tiszta !
nah a lényeg , hogy tőzeget raktam alájuk , csöpögtettem be vizet . kajcsit mit adhatok majd nekik ? kb 1 CM a lábfesz! szóval tényleg csöpségek , aki jobban szeretne segíteni azt megköszönném (msn: skatebord@citromail.hu)
Na nekem meg levedlett a vagansom,ami hím.
Ami nekem furcsa,hogy ez volt a 9. vedlése és beadult.
14cm-es ADULT jószág lett belőle:
_________________ "Az ember olyan állat, amely égnek emeli a fejét, de csak a mennyezet pókhálóit látja."
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban