Madárpók és Skorpió a Terráriumban

Get Adobe Flash player

blocks.gif

Egyéni keresés

· Chat
· Fórum: Arachnida
· Fórum: Reptilia
· GYIK
· Kereskedelem
· Naplók
· Szabályzat

blocks.gif

Szia, Anonymous
Felhasználónév:

Jelszó:

[Regisztráció]
[Elfelejtetted a jelszavad?]
Jelenleg 33 vendég és 52 regisztrált tag online.

Utolsó regisztrált tagunk:

Szaby94

blocks.gif

Legutóbbi apróhirdetések:

blocks.gif

Valid CSS!

Google PageRank

Arachnida: Fórum

Arachnida fórum :: Téma megtekintése - Nhandu chromatus (Schmidt, 2004) Brazil

Nhandu chromatus (Schmidt, 2004) Brazil
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Fajok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
7Pszicho7
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Aug. 22. Vas., 12:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hamár én lemaradtam róla:) Remélem sikeres lett a nász Kacsint? Nagyon boldog
KoKoN
Fanatikus Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Aug. 22. Vas., 12:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Adult nőstényem (már bepároztatva toxin jóvoltából):

...meglássuk mi lesz belőle.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger Állomány
7Pszicho7
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Júl. 31. Szomb., 17:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Első spermaháló. Vedlés után 26 nappal.

7Pszicho7
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Júl. 05. Hétf., 18:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

KoKoN írta:
Blinky írta:
Hím? Nőstény? Hány cm??Mosoly amugy nagyon szép..

adult hím....

Pontosan:) Adult hím, és olyan 15-16cm.
Nőstény vkinek esetleg?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Állomány
KoKoN
Fanatikus Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Júl. 05. Hétf., 18:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Blinky írta:

adult hím....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger Állomány
Blinky
Gyakori látogató

HozzászólásElküldve: 2010 Júl. 05. Hétf., 18:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

7Pszicho7
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Júl. 05. Hétf., 17:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Éjszaka levedlett, és beadult:)

7Pszicho7
Vissza az elejére
7Pszicho7
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Júl. 03. Szomb., 18:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hamarosan mi is vedleni fogunk. Valószínűleg a következő vedléssel be is fog adulni. Hím, úgyhogy ha vkit érdekel szóljon;)

7Pszicho7
Vissza az elejére
Brachypelma
Stabil Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Jún. 28. Hétf., 18:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Nhandu chromatus Mosoly

Üdv!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése Yahoo Messenger MSN Messenger
Anarchist
Stabil Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Jún. 18. Pént., 13:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

A fajleírásokból mindent megtudsz, de hogy segítsek is. Ennél a fajnál nagyon változó. Van amelyik nagyon nyugodt, viszont az enyém a legkisebb mozzanatra is támadóállásba állt és mindenre mart amire csak lehet. Amúgy nem problémás a tartása ha nem akarod kézbe venni. (Egyik póknál sem ajánlom a kézbevételt. Nem arra valók)
Amúgy ha egy kisebbet veszel (3-4v) akkor kiismerheted nagyobb korára. Sok sikert a fajhoz. Mosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
pista0088
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010 Jún. 18. Pént., 13:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

heló azt szeretném kérdezni, hogy ez a faj mennyire agresszív K?rd mert szeretnék én is egy ilyet csak kezdő vagyok még és nem tudom.

kösz
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger Állomány
7Pszicho7
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Jún. 15. Kedd., 18:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Az enyém is hím. Én szintem kokonfelezésért oda adom majd vkinek Mosoly
Vissza az elejére
davidoka
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Jún. 12. Szomb., 22:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

9 vedléses hím, amit azóta elcseréltem:

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger Állomány
Brachypelma
Stabil Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Máj. 18. Kedd., 18:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Megint én Nevet?

Üdv!
7Pszicho7
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Máj. 11. Kedd., 15:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Halee!

Íme chromatus-om legutóbb dobott bőre. Szeretném ha segítenétek a nemét meghatározni. Davidoka-val néztük, és eddig hímnek tűnik.
Remélem használhatóak a képek;)

7Pszicho7

Vissza az elejére
davidoka
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Máj. 09. Vas., 14:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

9 vedléses

Eléggé meglepődtem ma amikor párásításnál a vízre odacsapott, aztán így feszített:

Vissza az elejére
davidoka
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Ápr. 17. Szomb., 17:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

8 vedlésesen jól felhízva, tegnap esti képek, ma még evett Nagyon boldog

Vissza az elejére
pipike25
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010 Ápr. 02. Pént., 09:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nekem is most vedlett a drágám, éppen 8 cm-s lábfesze van..tehát valszeg ő is 8v-s lehet Nagyon boldog pár kép:

Vissza az elejére
davidoka
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Márc. 14. Vas., 21:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

8 vedlésesen első kaja:

Vissza az elejére
blondi
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Márc. 14. Vas., 17:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Volt már valamelyikőtöknek sikeres kokonja?
Én most azon dolgozok most vettem egy 8 cm lábfesztávú növendék hím Nhandut már van egy semmi nőstényem szerintem naggyából egyszerre lesznek adultak vagy tévedek?
Vissza az elejére
Hadzsy
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Márc. 07. Vas., 18:32    Hozzászólás témája: Nhandu chromatus Hozzászólás, az előzmény idézésével

Gratulálok davidoka,most már tag vagy
Nekem is van egy kis chromatus-om 7v-esre tippeltem,de akkor most már biztos vagyok benne.
Köszi Kacsint?

Üdv Hadzsy!
davidoka
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Márc. 07. Vas., 16:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hali!
Kb 6,5-7 cmes bőrt dobott, most pedig 8-8,5 cm kb.

(Ez a 100. hozzászólásom Nagyon boldog Vicces)
Vissza az elejére
Hadzsy
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Márc. 07. Vas., 13:12    Hozzászólás témája: Lasiodora christata Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia davidoka!
Gratulálok,remek képek lettek Kacsint?
Mekkora most a christatád lábterpesze?

Üdv Hadzsy!
davidoka
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Márc. 07. Vas., 01:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

A 8. vedlés folyamata:

És az eredmény:

Vissza az elejére
davidoka
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Feb. 27. Szomb., 21:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

8. vedlés előtt:

Vissza az elejére
Brachypelma
Stabil Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Feb. 21. Vas., 15:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!
A múltheti vasárnapi börzén sikerült beszereznem nekem is egy Nhandu chromatus-t Mosoly Ezer köszönet Gabesz! Kacsint?
Kép:

Üdv! Mosoly
blondi
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Feb. 16. Kedd., 12:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Én is vettem egy lasiodora cristatát sub adult nőstényt nagyon szeretem itt egy pár kép róla:

Ja és a vasárnapi börzéről hoztam!

hivatkozás javítva
gabesz
Vissza az elejére
Bufy18
Rendszeres látogató

HozzászólásElküldve: 2010 Jan. 28. Csüt., 21:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szép Chromik... grat hozzájuk...
Vissza az elejére
Ferrault
Fanatikus Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Jan. 28. Csüt., 14:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Egy képecske az öcsém 7 vedléses Chromatusáról:

Digitális kompakt bridge géppel készültek a képek. Az 1. kép 7mm, 2. kép 20mm, 3. kép pedig 49 mm-en készült.
(6mm=0x zoom, 72mm=12x zoom)

Leblondi
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Jan. 17. Vas., 22:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Egy kicsit eláztattam szegényt, remélem nem viseli meg majd nagyon.

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése AIM MSN Messenger Állomány
hawk
Fanatikus Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Jan. 02. Szomb., 12:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

szia ahann!

ez lehetséges mert a méret erösen tartásfüggö, multkor egyik iserösöm vett egy 6v-s chromatus-t, meg tölem is megvette a 7v-set, az án állatom 2x akkora volt,igaz tömtem is rendesen,nyáron pedig sok "vadkaját" kapott, de mindenesetre ez lehetséges. Egyébként jo táplálás mellett simán behozza a megfelelö méretet,nincs ezzel gond, és valoban 7v körül kezd kijönni a felnöttkori szin (ilyenkor az utótest szörzete is barnábol vörösesbe vált,illetve konturosabbá válnak a lábakon a csikok)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger Állomány
ahannn
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Jan. 02. Szomb., 09:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

sziasztok!

Szilveszter éjjelén levedlet a kis nandum... ?rd?g Eddig még barnás színe voltés a méretét vedlés előtt ojan 3cm körülire saccolnám...Most 4cm-e a lábfessze és kijött rajta teljesen a felnőttkori színezete... Mosoly Állítólag most 7 vedléses lett...Valaki tudna nekem információval szolgálni arról hogy hányadik vedlésénél jön ki a színezete?Valahogy nem fér a fejembe h 4cm-es és már 7vedléses lenne...Köszi válaszotok!

Üdv
davidoka
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 20. Vas., 18:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

És vedlés után:

Vissza az elejére
davidoka
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 17. Csüt., 15:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Vedlés előtti napokban:

Vissza az elejére
batukan
Lelkes újonc

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 07. Hétf., 15:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

sziasztok!

levedlett a cristata-m Mosoly azt nemtom hányadszor, mert a kereskedésben nem tudták megmondani hány v-es...
még nem akarom bolygatni mert nagyon befészkelte magát, de később kihalászom vhogy a bőrt és lemérem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
boloka
Látogató

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 06. Vas., 16:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Helló.
Tudna vki tanácsot adni Lasiodora cristata kokon sikeres keltetéséhez?
Tegnap este történt a párzás.
Kiváncsi lennék a höfokra, párára, és hogy mennyi idő után lehet elvenni a kokont a nösténytől.
Ha segítetek akkor azt előre is köszönöm.
Üdv:Misi
Vissza az elejére
Ferrault
Fanatikus Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Nov. 29. Vas., 19:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

pipike25 írta:
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a hónap elején a 8.-at vedlette a drága és azóta kínáltam tücsökkel, léggyel, lepkével, lisztkukaccal meg mindennel de nem hajlandó elfogadni a kaját ami mozog. Megpróbáltam szétnyomni a tücsi fejét hogy ne mozogjon azt elfogadta nagy nehezen ennek is már vagy 2 heteés utána próbáltam megint ilyen tücsökkel etetni, sikertelenül. Régen pedig mindent megtámadott ami mozgott. Egyébként a vedlésbe beletört az egyik lába lehet hogy azért nem eszik? Zavart

Az könnyen meglehet! Ilyenkor több idő kell nekik míg regenerálódnak, és csak utána fogadnak el táplálékot. Nálam is volt már hasonló eset. Remélem nálad sincsen semmi komoly gond!
Üdv!
pipike25
Újonc

HozzászólásElküldve: 2009 Nov. 29. Vas., 14:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a hónap elején a 8.-at vedlette a drága és azóta kínáltam tücsökkel, léggyel, lepkével, lisztkukaccal meg mindennel de nem hajlandó elfogadni a kaját ami mozog. Megpróbáltam szétnyomni a tücsi fejét hogy ne mozogjon azt elfogadta nagy nehezen ennek is már vagy 2 heteés utána próbáltam megint ilyen tücsökkel etetni, sikertelenül. Régen pedig mindent megtámadott ami mozgott. Egyébként a vedlésbe beletört az egyik lába lehet hogy azért nem eszik? Zavart
Vissza az elejére
davidoka
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Okt. 24. Szomb., 20:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hali!
Na le is vedlett csütörtökön. Íme a képek:

Vedlés után, még háton

Vedlés után talpon

Megerősödött színekben

Vedlése, én látok ott valamit Nagyon boldog
Vissza az elejére
Sasa
Stabil Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Okt. 16. Pént., 20:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Én is vettem Gabesz jóvoltából a nyár elején 4v.-ses cristata-t(igen tudom más a neve:P) már 7v.-ses Mosoly Mosoly Mosoly Mosoly
firepro
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Okt. 16. Pént., 19:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

davidoka írta:
Hali!
Múlt héten vettem egy chromatust. 4 vedlésesnek volt írva most kb 3-4 cm.

Azóta már befeketedett az utóteste. Ha levedlett teszek képeket.

szép kis dög Nagyon boldog Vicces
davidoka
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Okt. 16. Pént., 18:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hali!
Múlt héten vettem egy chromatust. 4 vedlésesnek volt írva most kb 3-4 cm.

Azóta már befeketedett az utóteste. Ha levedlett teszek képeket.
Vissza az elejére
Pszicho7
Gyakori látogató

HozzászólásElküldve: 2009 Okt. 04. Vas., 18:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

toxin írta:
háj

régebben vitalius nembe sorolták azután lasiodora lett manapság pedig nhandunak is nevezik Sokkolt

Nálam a Lasiodora cristata nevet viseli Nagyon boldog

Üdv:Pszicho7
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger Állomány
macilacispiders
Stabil Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Szept. 21. Hétf., 22:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

hawk írta:
sziasztok!

lenne egy kérdésem a hozzáértöbbekhez:

van ez a régi kavar a Nhandu chromatus - Lasiodora cristata között. Manapság a kereskedök mindkét néven árulják,bár a pók ugyanaz(mármint amit a kereskedöktöl veszünk,mind1 melyik név alatt fut). Viszont a WSC szerint nem.
Ott szerepel az L. cristata igy:
f cristata (Mello-Leitão, 1923)....................Brazil [urn:lsid:amnh.org:spidersp:002499]
Acanthoscurria c. Mello-Leitão, 1923a: 297 (Df).
Pamphobeteus cristatus Schiapelli & Gerschman, 1964: 393, pl. III, f. 22 (Tf from Acanthoscurria).
Vitalius cristatus Schmidt, 1998g: 16 (Tf from Pamphobeteus).
Vitalius cristatus Baumgarten, 1998: 1, f. 1-3 (Dm, misidentified per Bertani, 2001: 285).
Vitalius cristatus Peters, 2000b: 131, f. 383-385 (f, presumably misidentified m).
L. c. Bertani, 2001: 285 (Tf from Vitalius).
L. c. Schmidt, 2004b: 7, f. 4 (f).
L. c. Peters, 2003: 212, f. 854-856 (f, , presumably misidentified m). - tehát feltehetöen tévesen azonositott.

illtve ott a N.chromatus is szépen,rendesen:
mf chromatus Schmidt, 2004....................Brazil [urn:lsid:amnh.org:spidersp:002249]
N. c. Schmidt, 2004b: 8, f. 1-3, 5 (Dmf).
N. c. Peters, 2005b: 86, f. 275-280 (mf).

tudom hogy volt itt erröl többször szó,de nekem még mindig nem tiszta,most mit kevert itt Schmidt bácsi 2004-ben a két fajjal? (már ha 2 egyáltalán)
ami kereskedésben kapható végülis micsoda?

Tud segiteni valaki tisztába tenni nekem a csecsemőt?

Köszi szépen!

Hello!

Itt megtalálhatod, amit mi a Lasiodora-Nhandu kérdésről írtunk:

http://macilacispiders.blog.hu/2009/08/30/lasiodoraink

Laci és Maci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Taxi
Moderátor

HozzászólásElküldve: 2009 Szept. 21. Hétf., 21:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Attila-spider írta:
Szia.
Az tény, hogy vedlésenként hatalmasat nő!
Egy 4cm-es állat, saját tapasztalataim szerint min. 5-6vedléses!!! Az 1vedléses kicsik elég kis méretűek. Volt nálam több 1vedléses példány is, kb. 5mm nagyságúak voltak! A 4-4,5cm-et kb. 6vedléses korukra érték el.

Üdv.: Attila

Akkor az enyém is 5-6 vedléses lehet. Jó tudni, köszi a felvilágosítást Kacsint?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Attila-spider
Stabil Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Szept. 21. Hétf., 21:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia.
Az tény, hogy vedlésenként hatalmasat nő!
Egy 4cm-es állat, saját tapasztalataim szerint min. 5-6vedléses!!! Az 1vedléses kicsik elég kis méretűek. Volt nálam több 1vedléses példány is, kb. 5mm nagyságúak voltak! A 4-4,5cm-et kb. 6vedléses korukra érték el.

Vissza az elejére
Taxi
Moderátor

HozzászólásElküldve: 2009 Szept. 21. Hétf., 21:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

[quote="Attila-spider"]
Taxi írta:
Sziasztok!

Ő egy kis 4vedléses (ma reggel vedlett)
quote]

Szia.
Hány cm az állat???
Nekem kicsit nagynak tűnik, egy 4vedléses állathoz képest! :S Mosoly

Szia!

4cm-es kb. Most vedlett, de akitől vettem, ma mondta, hogy nem 4, hanem valószínűleg 5 vedléses lehet. Sajna én nem tudom, nekem az első N. chromatus-om. Miért szerinted/szerintetek hány vedléses? (Egyébként jó nagyot nőtt ezzel a vedléssel)
Vissza az elejére
Attila-spider
Stabil Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Szept. 21. Hétf., 20:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

[quote="Taxi"]Sziasztok!

quote]

Szia.
Hány cm az állat???
Nekem kicsit nagynak tűnik, egy 4vedléses állathoz képest! :S Mosoly

Vissza az elejére
Taxi
Moderátor

HozzászólásElküldve: 2009 Szept. 21. Hétf., 16:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Vissza az elejére
pipike25
Újonc

HozzászólásElküldve: 2009 Aug. 26. Szer., 19:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

bevedlettük a 7.(?) -et és hamiztunk is:D
img]http://images.netbag.hu/20090826/20393864908.JPG[/img]

Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Fajok Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3  Következő
1 / 3 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Forums ©

Főoldal - Fórum - Cikkek - Fajok - Galéria